Cégismertető

Cégünket 1993-ban alapítottuk, tulajdonosai belföldi magánszemélyek. Noha ez a vállalkozás a honi számítástechnikai életben már patinásnak számít, azonban a dolgozóknak ennél régebbi szakmai múltjuk van, hiszen a 80-as évek közepétől számítógépek javításával, eladásával foglakoztak.

A cég megalapításától mostanáig mindössze egy cél vezette a cég vezetőit: Ügyfeleinknek reális áron, de kizárólag jó minőségű számítógépeket, és alkatrészeket biztosítani, megfelelő, minden esetben helyszíni garanciával, és az ügyfelek utólagos támogatásával. Az elmúlt évek gyökeres változást hoztak a számítógép-piacon: Hihetetlen mennyiségű rossz minőségű alkatrész bukkant fel, a hagyományos nagyker összeolvadt a kisker értékesítéssel. Ezeknek a veszélyei már közismertek: A garancia lejárta előtt megszűnő, vagy összesen 1-2 évig létező vállalkozások, bizonytalan már a maga a garancia is, hát még az ezután következő javítások. Az ügyfél vitte a gépét, hozta a gépét, de nem lett tőle boldog. (Alapeset: Ügyfél beesik az ajtón, kezében számítógép: fél éve vettem, nem olvas a DVD rendesen, ki kéne cserélni. - Tisztel Uram, itt a gép le van ragasztva, ha felbontom, elvész a garancia. -Már nem érdekel, háromszor voltam vele szervizben szerintük tökéletes, nem cserélik ki. Csak annyi a baj, hogy néhány lemezt nem olvas, amit minden más gép viszont igen. Belefáradtam. Cseréljék ki, kifizetem aztán kész.) Célunk tehát nem mindenáron a legolcsóbb konfigurációk eladása a legkisebb árréssel, hanem az olyan ügyfelek kiszolgálása, akik szeretnének egy normálisan működő számítógépet, amely ha esetleg elromlik, a szerviz kijön (akkor, amikorra meg volt beszélve) és megoldja a problémát, függetlenül attól, hogy a szoftver volt rosszul beállítva, vagy a gép tényleg elromlott. Persze a legkorszerűbb gépet is bővíteni kell egyszer, és ha kedves ügyfelünk úgy dönt, hogy felújít, ezt a használt alkatrészek beszámításával végezzük el. Nyugodtan tehetjük: A jó minőségű alkatrészek élettartama nem 1 év, hanem általában jóval több.

Egyéb szolgáltatásaink: Átalánydíjas szerviz, rendszergazdai szolgáltatások. Nem mindenkinek éri meg 4-5 db számítógépéhez rendszergazdát alkalmazni. Általában az ilyen kis cégeknél valaki félállásban oldja meg a problémákat. Kivéve, ha szabadságon van, más dolga van, nem ér rá, vagy nem tudja megoldani a problémát. Egyszerűbbnek tűnik alkalmazni valakit, aki mindig ráér, nem megy szabadságra, és néhány év tapasztalattal várható, hogy ezt a problémát is megoldja. Ilyet már meglepően alacsony áron is elérhet, ha cégünkkel átalánydíjas szerződést köt. Általában egy ekkora cégnél 15 000 Ft-ba kerül havonta egy olyan szolgáltatás, amely mindig elérhető, mindig magas színvonalú. Ennyi pénzért biztos lehet, hogy hetente mindig készül mentés, ki lesznek cserélve a zörgő ventilátorok, lesz patron a nyomtatóban, és komolyabb baj esetén 24 órán belül működni fog a számítógép. Nem valószínű, hogy ennyi pénzért bárki tud alkalmazni legalább két embert (hiszen egy ember lehet beteg, szabadságra mehet, bármi történhet.)

Cégünk persze ennyi szolgáltatásból is remekül működne, de nem szeretnénk, ha az ügyfélnek vad telefonálásra lenne szüksége, ha pl. hálózatot akarna építeni. Természetesen ezt is vállaljuk. Igény szerint csak számítógép-hálózat, strukturált hálózatok, esetleg szükséges antennahálózat. Persze, ha tisztelt ügyfelünk azt mondja: Ide kéne egy munkahely, telefonnal, számítógéppel, de jó lenne, ha TV-t is lehetne nézni, és a szomszédos szobában sincs villany, megfelelő alvállalkozók bevonásával, ezt tökéletesen megoldjuk. Ügyfelünk ismét elégedett: nem kellett villanyszerelőt, antennást, telefonost keresnie, koordinálnia: Egyet telefonált, és megvalósult a terve. Nem lehetne ennél egyszerűbben. Persze amennyiben két épület közé üvegszálas kábelt kellene elhelyezni, akkor sem lenne gond, néhány éve rendelkezünk a megfelelő szerszámokkal az üvegszálas csatlakozók szereléséhez.

Mindezek után látszik, hogy amennyiben a gondjai számítógéppel kapcsolatosak, mindössze egyetlen nevet és telefonszámot kell megjegyeznie:
Novocomp Informatika, 232-1361

Persze, ezt is igyekszünk megkönnyíteni: Ha Ön ügyfelünk lesz, az egérpadjára ez fel lesz írva. Novocomp- Számítógép gondok nélkül.